Varg Vikernes raser mot Hollywood-film

mayhem

Det er heller uvanlig at Norge og Tøyen er bakteppet for en stor Hollywood-produksjon, men så var det heller ingenting vanlig med 90-tallets Black Metal-miljø.

Regissør Jonas Åkerlund er mest kjent for sine musikkvideoer for Lady Gaga, Beyoncé og Madonna, men også spillefilmen Spun. Nå har han altså valgt å rote i det iltre vepsebolet som er norsk metal-historie. Filmen skal hete «Lords of Chaos» og er basert på boken «Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground» av Michael Moynihan og Didrik Søderlind.

Greven er hovedperson

Sentralt i filmen er Varg “Greven” Vikernes’ drap på Mayhem-gitarist Øystein Aarseth.
– De lager ikke film om det som skjedde; de lager en sensasjonalistisk Hollywood-film basert på en dårlig, feilaktig og spekulativ bok som allerede var håpløst sensasjonalistisk, sa Vikernes til Dagbladet i november.

Rory Culkin (lillebror til barnestjernen Macaulay Culkin fra Alene Hjemme-filmene) skal spille Øystein Aarseth, mens Emory Cohen spiller Varg Vikernes, ifølge VG.

grev2

Vikernes spilte selv bass i bandet en periode før han gikk videre med sitt eget soloprosjekt Burzum, og i 1993 – samme år som han drepte Aarseth, gav han ut EPen «Aske». Den hadde et bilde av en nedbrent Fantoft Stavkirke på coveret, en kirke han selv var ansvarlig for å brenne ned.

Necrobutcher fortviler

Også Jørn “Necrobutcher” Stubberud det eneste originalmedlemmet som fortsatt er aktiv i bandet er svært kritisk til filmprosjektet.

– Det er aldri kult når det er om en selv. Det blir aldri riktig gjengitt. Det ripper opp i gamle sår for alle som er glade i de gutta. Bare tenk om noen skulle laget film om deg og ulykkelige hendelser som har skjedd. Og det på en spekulativ måte i tillegg? sier han til Dagbladet.

Filmen skal ha premiere i 2018, men om noen av hovedpersonene blir å se på den røde løperen er vel heller usikkert.