Topp 5 metaldokumentarer

The Story of Anvil

Scrorpions, Whitesnake, Bon Jovi og Anvil. Ja, et av bandene skiller seg betydelig fra de andre, men felles for alle er at de på midten av 80-tallet hadde verden for sine føtter. Der medlemmene i de tre første bandene turnerte verden rundt på første klasse, endte Anvil opp med spillejobber i sine egen 50-årsdager. Dette er en historie om mennesker som nekter å gi opp. Gutta i Anvil tar seg fri fra jobbene som byggningsarbeider og budbilsjåfør og bestemmer seg for å gi rockestjernedrømmen  en siste sjanse.

Blackhearts

Norge er et Mekka for den mørkeste delen av metalverdenen. I denne dokumentaren møter vi et gresk og et colombiansk Black Metalband som får sin største drøm oppfylt ved å få spille i Norge. Vi møter også Sina, den iranske black metalmusikeren risikerer forfølgelse i hjemlandet når han velger å dra til Infernofestivalen i Oslo for å spille og gi ut musikk.

Se den på VGTV

Some Kind of Monster

Metallica kommer ut med et nytt album 18. oktober, denne dokumentaren fra 2004 følger Metallica gjennom innspillingen av deres åttende album St. Anger. Selve skiven er blitt en parantes i bandets historie, men filmen har tålt tidens tann. «Jeg syntes fortsatt det er ubehagelig å se den filmen, fordi den er så nær og ekte», har Metallicavokalist James Hetfield uttalt. Filmen er verdt å se, ikke bare for Metallica og musikkfans, men for alle som er opptatt av vennskap, konflikt og menneskelige relasjoner.

Metal: A Headbanger’s Journey

Vi følger den kanadiske sosialantropologen og livslange metalentusiasten Sam Dunn som reiser verden rundt på jakt etter metalens ulike sider og forgreninger. Det blir en personlig reise hvor han forsøker å finne svaret på hvorfor musikksjangeren blir en så stor del av mange mennesker sitt liv.

Satan rir media

På begynnelsen av 90-tallet fikk en til da ukjent subkultur tonnevis av oppmerksomhet etter at en 19-åring fra Bergen ved navn Varg Vikernes lot seg intervjue av Bergens Tidende. Han hevdet å være en del av et satanistisk musikkmiljø som sto bak både kirkebranner og en rekke andre forbrytelser. Etter at media blåste opp saken, ble Black Metal kjent for folk flest, samtidig som antallet kirkebranner eksploderte. Filmen stiller spørsmålstegn ved media sin rolle i bygge oppunder de kriminelle aspektene ved miljøet.