Historien om Metallica del 1

metallica

Metallica har laget soundtracket til mang en ungdomstid og fortsetter stadig å gi ut mer eller mindre relevant musikk. Historien om dette bandet er vel verdt å fortelle, derfor har vi tenkt å gjøre det gjennom en serie på tre deler.

Den spede begynnelsen

Metallica er et av verdens mestselgende band, men som med det meste annet var unnfangelsen av dette etter hvert så ikoniske bandet av det små slaget. Gitarist og vokalist James Hetfield og trommeslager Lars Ulrich fant hverandre gjennom en annonse i avisa LA Recycler. Hetfields romkamerat Ron Mcgovney på bass og Dave Mustaine. Ron McGovney forlot bandet etter ca 1 år, på grunn av uenigheter med Dave Mustaine og ble erstattet Cliff Burton. Burton ble med i bandet under forrutsetningen av de flyttet til San Fransisco og det etter hvert så legendariske Bay Area hvor så mange av 80-tallets toneangivende trash-metalband hadde sitt utspring.   Like før innspillingen av deres første album ble gitarist Dave Mustaine erstattet av Kirk Hammet, Kill ‘Em All ble en kjempesuksess og en bitter og vonbråten Mustaine startet sitt eget thrash-band Megadeth, det spesielle med dette er at også Megadeth ble en kjempesuksess. De fikk riktig nok ikke like stor kommersiell suksess som Metallica, men Megadeth er den dag i dag regnet som et av de største og mest legendariske metal-bandene i historien.

Steget opp til de store scenene

Etter suksessen med Kill ‘Em All og intesiv turnévirksomhet reiste bandet til Danmark hvor de spilte inn deres andre album Ride The Lightning med Flemming Rassmussen som produsent. Dette albumet innholdt også nye musikalske retninger som foreksempel Fade to Black som har flere rolige partier hvor James Hetfield fikk viset frem stemmen på nye måter. I 1986 kom det som mange holder som det kunsteriske høydepunktet i Metallicas karriere. Master of Puppets gjorde bandet til stjerner innen metal-verdenen. Kombinasjonen av harde riff og fine melodier gjorde dette til en unik utgivelse. Sanger som Master of Puppets, Battery og Sanatarium er alle essensielle deler av Metallicas liveshow den dag i dag.