Hisorien om Metallica del 3

Promobilde til Load

Etter å ha gitt ut album med omtrent to års mellomrom fra tidlig 80-tall tok det hele fem år fra suksessen med The Black Album til neste utgivelse kom ut.

Farvel til Thrash

Kanskje følte bandet et ekstra press før deres neste album, samtidig var turnévirksomheten mye mer omfattende enn tidligere, noe som igjen førte til mindre mulighet for studioaktivitet. I 1996 kom Load ut og markerte en endring fra thrash metal til mer klassisk hard rock. Sammenlignet med de tidligere albumene gikk også lydbildet mer mot bluesinnspirerte riff. Mottakelsen fra kritikerne var blandet, men stort sett positiv. Verre var det med den delen av fansen som hadde fulgt bandet fra Kill ‘Em All-albumet og som nå følte at bandet hadde forlatt sine røtter.

Spiller favorittene

Året etter kom, del to av dette albumet som ble kalt Reload. Dette fikk en mer lunken mottakelse enn hva Load hadde gjort, da de mente det hadde et visst B-preg sammenlignet på Load. Bandet fikk likevel en stor hit gjennom samarbeidet med Marianne Faithfull på “The Memory Remains”. Mange tok det som et sikkert tegn på at Metallica nå hadde mistet all form for kreativitet da de i 1998 gav ut Garage Inc. Et album som bare inneholdt coverlåter, Metallica spilte her sine punk og britiske hardrock-favoritter. Mottakelsen var svært positiv fra kritikerne og bandet nådde ut til et nytt publikum med versjonen av “Whiskey in the jar”.

I 1999 spilte Metallica en konsert med San Fransisco Symphony, dette ble en til en utgivelse og DVD/VHS. 2000-tallet startet turbulent for Metallica, da de med Lars Ulrich i spissen saksøkte Napster for å gjøre musikk tilgjengelig helt gratis. Selv om denne kampen nå har nådd musikere på alle nivå, ble Metallica symbolet på grådige superstjerner.