Folk Metal

Folk Metal er en musikksjanger som er en kombinasjon av metal og folkemusikk. Denne metalsjangeren ble utviklet på 1990-tallet, da band blandet elementer fra folkemusikk og heavy metal. Dette er en metalsjanger som flere norske band har eksperimentert med.

folk metalKort om Folk Metal

Mange heavy metal-band hadde lenge inkludert elementer fra folkemusikk, blant annet i sine sangtekster. Denne sjangeren derimot, tok i bruk elementer fra folkemusikken på en helt ny måte. Blant annet ved å inkludere tradisjonelle folkemusikkinstrumenter som fløyte, trekkspill og fele. I sangtekstene til Folk Metal finner man ofte eventyr og myter man forbinder fra folkemusikk og folkeeventyr. Lydbildet til Folk Metal kan minne om det man finner i black metal og viking metal, og kan også minne om folkemusikksjangere som bygdemusikk og delvis klassisk folkemusikk.

Norske Folk Metal-band

Ulver er et norsk band, som var noen av de første som begynte å eksperimentere med kombinasjonen av heavy metal og folkemusikk. Dette bandet startet opp i 1993, og kreerte da musikk som kan defineres som en form for Folk Metal. Senere har de gått over til å produsere musikk som er av en mer elektronisk art. Glittertind derimot, er et perfekt eksempel på et norsk Folk metal-band. Dette bandet lager musikk som henter inspirasjon fra norgeshistorien og gamle og kjente folkeviser. Dette bandet har hatt en enorm suksess, og har til og med blitt listet på radiokanalen P1.

Her kan du høre Glittertinds sang de har kalt “Glittertind”.