Tradisjonell metal

Tradisjonell metal er en betegnelse brukt om metal band, som hadde sin storhetstid på 1970-80 tallet. Det er litt vanskelig å kategorisere tradisjonell metal, det er mer en betegnelse på ulike band, som kan kategoriseres som heavy metal, men som også noen ganger ikke kan kategoriseres som heavy metal. Dette fordi de enten heller mer mot rock, eller fordi de til tider har hatt albumutgivelser som ikke er heavy metal. Eksempler på band som dette er Black Sabbath, Metallica, Van Halen og Thin Lizzy.

Metallica i gode gamle dager
Metallica i gode gamle dager

 

En annen måte å forklare tradisjonell metal på, er å definere den som den klassiske metallen som oppsto før heavy metal utviklet seg til mange undersjangere. En bra måte å forklare hvordan tradisjonell/klassisk metall høres ut som, er å si at den beveger seg mot bruk av dobbel-gitar, lange gitarsoloer, dampende bass og en vokal som er mer renere, enn for eksempel death metal. Det sies at Black Sabbath “fant opp” tradisjonell metall, og under kan du se Ozzy Osbourne og hans menn fremføre den klassiske sangen “Iron Man”:

Temaene i tradisjonell metal-sanger er ofte mørke og har en tendens til å handle om vonde temaer som dopmisbruk og døden.

"', '"', false ) ), '', '' );*/ ?>