Doom Metal

Doom Metal så først dagens lys på 1980-tallet. Dette kan defineres som en ekstrem versjon av heavy metal, det engelske ordet “doom” betyr jo undergang på norsk, noe som vil tilsi at dette er en ganske ekstrem musikksjanger. Det sterkeste kjennetegnet på Doom Metal, er at musikken i denne sjangeren er litt mer “rolig”, med et lavere tempo, og med gitarer og andre instrumenter som har et mindre skrikende lydbilde.

doom metal, fracture.no

Litt om Doom Metal

Doom – eller undergang – er et gjennomgående tema i Doom Metal-musikk. For sangtekstene i sanger fra denne sjangeren bærer ofte preg av en kommende undergang, død og skrekk. Hvis man hører på de tidligste verkene til Black Sabbath, vil man finne mange Doom Metal-kjennetegn. Det var særlig band fra England, USA og Sverige som var med på å etablere lydbildet til Doom Metal.

Det finnes også flere undersjangere til Doom Metal, spesielt regionale undersjangere. Som for eksempel finsk doom metal, doom metal fra sørstatene i USA, doom metal fra nordøst i USA og Pacific Nothwest Doom Metal. Det eksisterer også andre undersjangere, som Epic Doom, Traditional Doom, Stoner Doom, Funeral Doom, Drone Doom, Death-Doom, Black-Doom og Sludge Doom.

Det finnes en haug med berømte Metal Doom-band, som britiske Cathedral, finske Skepticism, svenske Candlemass, og sist, men ikke minst, Black Sabbath.

Her fremfører Ozzy og gjengen sangen “Children of The Grave”.

"', '"', false ) ), '', '' );*/ ?>