Death metal

Death metal er den desidert største metalsjangeren hos vår söta bror, ulikt Norge, her er det black metal som er den mest populære sjangeren. Heavy metal undersjangerens popularitet og kulturelle oppsving kom fra USA, særskilt Florida på 1980-tallet. Men det var flere metalband på slutten av 1970-tallet og tidlig 1980-tallet, som hadde death metal-elementer i sin musikk. Senere spredte sjangeren seg til Skandinavia, rettere sagt, Sverige. Der begynte flere og flere metalband å lage musikk, som beveget seg mot death metal. Dette var band som Carnage, Dismember og Unleashed – som alle er pionerer i death metal-sjangeren.

Hvordan kjenner man igjen death metal?

Den beste måten å vite at man vet at man hører på death metal er at vokalen er ikke bare skrikende, den har en slag hul og dyp skrikevokal. Det er litt vanskelig å forklare, men du kan se på videoen litt lenger nede på siden for å skjønne hva vi mener. Når det kommer til andre ting enn akkurat vokalen, vet vi at det er vanlig med to gitarister, gjerne en basspiller og en trommis.

Kjente death metal band

Vi har valgt å ta for oss et lite utvalg av kjente death metal band:

Meshuggah: Dette bandet har si opprinnelse i Umeå i Sverige, og hentet sin inspirasjon til bandnavn fra hebraisk. Meshuggah betyr nemlig sinnssyk eller gal på dette gamle språket.

meshuggah, fracture.no

Children of Bodom: Med opprinnelse fra Finland, hvor vinteren er lang og mørk, er det nok ikke vanskelig å lage mørk og grotesk musikk.

children of bodom, fracture.no

Mastodon: Første ikke-nordiske på lista, kommer fra Atlanta i Georgia. Har spilt musikk siden 1999, og er svært populære.

mastodon, fracture.no

Arch Enemy: Er et eksempel på gothenburg death metal, og er selvsagt svenske. De er ganske unike i sin art, med tanke på at de har en kvinnelig vokalist.

arch enemy, fracture.no

Slayer: Mange mener dette amerikanske metal-bandet ikke er death metal, men vi ser oss uenige der. De har til og med fått to Grammy-priser.

slayer, fracture.no

"', '"', false ) ), '', '' );*/ ?>