Black metal

heavy metal fracture.no

 

Svartmetall i Norge

I Norge er det black metal som er den mest vanlige sjangeren, i motsetning til våre svenske naboer, hvor death metal er den vanligste sjangeren. Black metal kan beskrives som en ekstrem versjon av heavy metal, og sikter seg inne på det mest ukommersielle markedet. Undersjangeren startet som en protest mot death metal, som er en sjanger som sikter seg mer mot ekstrem vold og brutalitet. Mens black metal har et mer fokus på satanistiske og anti-kristne tema, og rett og slett skrikende vokaler, med ofte svært mørke og dystre tekster som gjerne handler om satan og hans venner.

Instrumentene som er mest i bruk er gitar, bass, trommer, og vokalister synger ofte på en måte som kan forklares som høytskrikende vokal, i motsetning til growling som er mest vanlig i death metal.

heavy metal bergen fracture.no

Tematikk i black metal

Som nevnt tidligere handler ofte sangtekstene i black metal om det okkulte og satanisme, men også nasjonalsosialisme og norrøn tro.  I tillegg til politiske temaer som filosofi, natur og krig. Spesielt det satanistiske temaet har oppstått i lys av nasjonalsosialismen som råder i black metal-miljøet. Sammenhengen er at før Norge ble kristnet på 1000-tallet, hvor de såkalte «urnorske» verdiene ble byttet ut med kristne verdier. Satanismen er jo den rake motsetningen til kristendommen, derfor har satanisme og nasjonalsosialisme en direkte kobling (sett bort i fra at begge har ondskap i forsetet).

Siden satanisme er så viktig for black metal-musikere, er ofte kulissene og bildebruken preget av satanistiske symboler. Dette kan være kors opp-ned, våpen fra middelalderen, pentagrammer, dyreblod både på ting og klær, dyrehoder, krigsklær som patronbelter, støvler, og veldig mange artister innen black metal-sjangeren maler ofte ansiktet i ulike farger.

De mest kjente metal-bandene i Norge er blant annet Enslaved, Darkthrone, Immortal, Dimmu Borgir, Satyricon, Mayhem, Gorgoroth og Emperor. Disse har alle stor suksess i utlandet, og har hatt det i mange år. Faktisk er Norge verdensmestere når det kommer til akkurat black metal.

norske metal band fracture.no

Varg Vikernes

Avslutningsvis må vi nevne varg vikernes fracture.no

 

"', '"', false ) ), '', '' );*/ ?>