Alternativ Metal

Alternativ metal er litt vanskelig å forklare, for det kan være så mangt. Egentlig er det en samlebetegnelse på all metal-musikk som ikke passer inn under de tradisjonelle sjangerne, og som er litt mer eklektisk. Dette er en sjanger som hadde sin første storhetstid på 1990-tallet, hvor alternativ-metal-band som Tool, KoRn, Slipknot og Rage Against the Machine hadde stor popularitet.


Her har du sangen “Opiate” fra plata med samme navn, fra alternativ metal-bandet, Tool. 

En liten innføring om alternativ metal

Det er litt vanskelig å forklare hvordan man kjenner igjen lyden av alternativ metal, siden den ofte er så forskjellig. Men et par kjennetegn kan vi nevne, som sterke heavy metal-riff, men på en litt utradisjonell måte. Generelt kan man si at heavy metal er en særdeles eksperimentell metal-sjanger, som henter inspirasjon fra litt overalt og som har en annerledes teknikk. Alternativ metal har også blitt kalt for “hard alternative” og “alt-metal”, og dette er vel med på å forklare at alternativ metal har like mange karakteristikker og definisjoner som navn.

Tidligere nevnt er blant annet Tool, KoRn, Slipknot og Rage Against the Machine alle kjente alternativ metal-band, men det er også flere band som burde nevnes i samme slengen. Som for eksempel System of a Down, og deres diskografi kan vel ikke annet enn å beskrives som utrolig variert og annerledes. Du har også Linkin Park, et populært metal-band som de siste årene har beveget seg mer mot elektronisk metal.

Alternativ metal historie

Første møtet med alternativ metal kan vel sies å ha vært på begynnelsen av 1980-tallet, hvor blant annet Red Hot Chili Peppers blanda rock. heavy metal og funk-musikk. Også mye av hardcore-punk skal ha noe av æren for alternativ metal. Da grunge fikk sin store oppsving på starten av 1990-tallet, ble også alternativ metal mer og mer anerkjent og akseptert, og fikk en større kommersiell suksess.

“Under the bridge” fra Red Hot Chili Peppers, en av de første påvirkerne til det vi i dag kjenner som alternativ metal.

"', '"', false ) ), '', '' );*/ ?>